Web sajt je …

[su_note note_color=“#E5F2F8″]
[su_dropcap]K[/su_dropcap]ORISTIMO internet i sve oko njega, ali ne znamo kako sebe da predstavimo na njemu!?. Pođimo redem. Da bi smo predstavili sebe na internetu, potrebni su mam DOMEN, HOSTING i naravno WEB SAJT.

[/su_note]
[su_note note_color=“#E5F2F8″]
[su_dropcap]D[/su_dropcap]OMEN JE naša jedinstvena adresa na internetu, i to na globalnom nivou, a ima analogiju naše kućne adrese (prebivališta). Domen se registruje kod bilo kog provajdera ovlašćenog za ovu vrstu posla. Da bi uspešno registrovali svoj domen, taj domen prethodno ne sme biti „zauzet“ od nekog drugog. Registracija se obično vrši na godinu dana uz mogućnost različitih perioda.

[/su_note]
[su_note note_color=“#E5F2F8″]
[su_dropcap]P[/su_dropcap]ODDOMEN JE takođe jedinstvena adresa na globalnom nivou, ali je „vezana“ za domensku adresu na taj način što se ispred imena domena dodaje jednoznačna reč koja nam nešto znači ili opisuje. Znači podsajtovi (poddomeni) su „vezani“ za glavni internet sajt, kao na primer travel.kopaonik.co.rs je „tehnički vezan“ za sajt kopaonik.co.rs a u suštini je apsolutno nezavistan za upotrebu na globalnom nivou, što bi značilo da je vidljiv u čitavom svetu. Znači, ispred imena sajta možete dodati neko „VAŽNO“ ime i tačku i izgraditi jedinstven sajt za vaše potrebe. Ispred možete dodati WWW., ali nije obavezno. Kao primer za to je upotreba poddomena www.jezera.durmitor.rs je poddomen domena www.durmitor.rs.

[/su_note]
[su_note note_color=“#E5F2F8″]
[su_dropcap]H[/su_dropcap]OSTING JE mesto za čuvanje (HOSTOVANJE) našeg WEB SAJTA, isto kao što naša kuća ili zgrada ima svoje mesto (PLAC) gde je smeštena. Zakup HOSTING-a se vrši kod ovlašćenih firmi, po pravilu to su istovremeno i provajderi. Zakup se vrši na određeno vreme, bilo mesečno, tromesečno, šestomesečno,….

[/su_note]
[su_note note_color=“#E5F2F8″]
[su_dropcap]W[/su_dropcap]EB SAJT JE naša prezentacija na internetu, i to u obliku i sadržaju koji smo osmislili i napisali. Kao što na placu ne postoji ograničenje (osim urbanističkog) da bilo šta postavimo, pa čak i reklamu, isto tako na WEB SAJTU možemo postaviti bilo šta, narvno što nije protivzakonito. WEB SAJT možemo raditi sami, ili poveriti nekome ko ima iskustva u tome. WEB SAJT služi i da svima kažemo čime se bavimo ili ćemo se baviti, po kojoj ceni i kakve usluge nudimo, koje i kakve proizvode prodajemo, zašto baš nas da neko izebere, a ne nekog drugog. Božanstveno! Mogućnosti nisu ograničene, osim kao što rekosmo zakonskom regulativom i kodeksom pristojnosti!

[/su_note]
[su_note note_color=“#E5F2F8″]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.